NOVICE

SEDMOŠOLKA POZNALA 120 DECIMALK ŠTEVILA PI

Preberite članek v Vestniku.


ZNAK KAKOVOSTI ZA PROJEKT BE AWARE OF CYBER BULLYING AND ABUSE


ZNAK ‘ŠOLA ETWINNING’ ZA LETO 2020-2021

Ponovno nam je bil podeljen znak ‘šola eTwinning’ za obdobje dveh let.


EVROPSKI ZNAK KAKOVOSTI

Lanskoletni projekt eTwinning MATHEMATICS RACE TRACK je prejel Evropski znak kakovosti.


POSLANSTVO ŠOL ETWINNING


NAŠ MATEMATIČNI PROJEKT OMENJEN V NOVI E-TWINNINGOVI KNJIGI

Projket Let’s discover our European Math World je omenjen v novi eTwinningovi knjigi Učenje iz preteklosti, oblikovanje naše prihodnosti: evropska kulturna dediščina preko eTwinninga (Learning from the past, designing our future: Europe’s cultural heritage through eTwinning).

“Naša bogata in raznolika kulturna dediščina je močna sila, ki nam lahko pomaga graditi našo državo.” – Nelson Mandela

Po podatkih Evrobarometra se 88 % anketirancev strinja, da bi morali v šoli učence učiti o kulturni dediščini, tako kot jih učimo o zgodovini in kulturi. (Posebno poročilo Evrobarometra, Kulturna dediščina, 2017).

Namen eTwinningove knjige je raziskovati različne vidike kulturne dediščine in ponuditi primere projektov eTwinning ter ideje za dejavnosti, ki so povezane s kulturno dediščino.

V prvem delu boste izvedeli, kaj pomeni kulturna dediščina in kako interpretacija kulturne dediščine postane učni pristop. V drugem delu boste odkrili zanimive projekte eTwinning, ki obravnavajo snovne, nesnovne in naravne vidike kulturne dediščine.

V tretjem delu boste našli informacije o zakladnici virov, ki jih ponuja Europeana, digitalni portal Evropske unije za kulturno dediščino, in zanimive razredne dejavnosti, ki jih je pripravil naš pedagoški tim. Dejavnosti so razvrščene v različne kategorije po predmetu, od zgodovine in astronomije do matematike in jezikov.

V zadnjem delu boste izvedeli, kako lahko vaši učenci spoznajo zgodovino in dediščino s pomočjo gradiv Hiše evropske zgodovine. Odkrili boste tudi, kako lahko šole eTwinning promovirajo kulturno dediščino z organizacijo dejavnosti znotraj in izven šolske skupnosti. (Vir: https://www.etwinning.net/sl/pub/highlights/learning-from-the-past-design.htm)

Publikacijo si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.cmepius.si/wp-content/uploads/2019/02/eTwinning-book_SL.pdf


PREJELI SMO ZNAK “ŠOLA ETWINNING” ZA 2018/2019

Na tej povezavi si lahko preberete obrazložitev.


E-TWINNERJI NA OŠ KAJETANA KOVIČA RADENCI

Vljudno vabljeni k prebiranju članka o eTwinning-u na OŠ Kajetana Koviča Radenci, ki je obljavljen na spletni strani pomurec.com.

Članek


PROJEKT LET’S DISCOVER OUR EUROPEAN MATH WORLD NAJBOLJŠI PROJEKT NA DANSKEM

Mednarodni projekt, v katerem so bili učenci OŠ Kajetana Koviča Radenci vključeni v šolskem letu 2016/2017 in jih je povezoval z 18 šolami po Evropi, je bil na Danskem izbran za najboljši mednarodni eTwinning projekt.

V projektu smo ustvarili tudi blog, kjer lahko vidite nekaj našega skupnega dela:

eTwinningLogoFlat

Kaj je eTwinning?

eTwinning je Skupnost evropskih šol.

Več na tej povezavi: https://www.etwinning.net/sl/pub/index.htm


Radenci – My home town